Zes handige domeinnaam tips
Elke website of blog begint met een domeinnaam, maar waar doe je nu goed aan bij het registreren van een domeinnaam? Kom er nu achter door middel van zes handige domeinnaam tips en onze handige domeinnaam suggestietool.
1. Merknaam in de domeinnaam
Je doet er verstandig aan om je merknaam (bedrijfsnaam) altijd te gebruiken in je domeinnaam. Je creëert hiermee een stuk herkenbaarheid.
Dit geldt niet alleen voor bedrijfsnamen, maar ook voor blogs. Een pakkende domeinnaam voor je blog blijft beter hangen dan een lastige en lange domeinnaam welke moeilijk te onthouden is.
2. Meest voorkomende spelfouten
Wil je een domeinnaam vastleggen die lastig te spellen is? Registreer dan ook altijd de meest voorkomende domeinnaam varianten met een spelfout en link deze door. Bijv. arge-web.nl en archeweb.nl, welke doorlinken naar argeweb.nl. Hiermee zorg je ervoor dat als iemand jouw domeinnaam verkeerd intikt wel gewoon op jouw website terecht komt.
3. Bescherm je domeinnaam
Er wordt vaak geroepen dat het verstandig is om naast een .NL domeinnaam de domeinnaam ook te registreren met overige domeinextensies; zoals .COM, EU en .BE.
En dat is waar; Zo voorkom je dat iemand anders jouw domeinnaam met een andere extensie gebruikt.
4. Andere landextensies
Internationaal zaken doen met je site, het Belgische en Duitse publiek bereiken met je webshop of zelfs nog internationaler? Dan is het verstandig om naast jouw .NL domeinnaam ook een .BE, .DE, of andere landextensie te registreren.
5. Exacte domeinnaam
Momenteel hebben exacte domeinnamen (domeinnamen waar heel het zoekwoord in opgenomen is) een voordeel op de vindbaarheid in Google.
Google heeft wel laten weten dat exacte zoekwoorden in een domeinnaam minder belangrijk zullen worden en uiteindelijk niet meer van invloed zullen zijn op de vindbaarheid.
6. Domeinnaam doorlinken
Meerdere domeinnamen registreren en doorlinken naar jouw website, heeft geen invloed op de google ranking (je zult hierdoor niet stijgen in de zoekmachines). Echter zal het verkeer naar je website wel toenemen.
Controleer je domeinnaam keuze nogmaals…
Controleer voor de zekerheid nogmaals je domeinnaam voordat je hem definitief registreert. Check bijvoorbeeld of de domeinnaam geen vreemde dubbele betekenis heeft, zodra alles aan elkaar is geschreven.