Als je een domeinnaam wil verhuizen naar een andere provider en daaraan zit een website en e-mail gekoppeld, moeten deze natuurlijk wel blijven werken. Daarom geven we je een stappenplan om ervoor te zorgen dat je jouw domeinnaam zonder problemen kunt verhuizen.
De eerste stap is het op de hoogte stellen van je huidige provider. De aankondiging van de verhuizing kan vaak via de klantenportal van de betreffende provider gebeuren. Als die mogelijkheid er niet is, dan is het goed om een e-mail te sturen.
Het kan zijn dat je nog een lopende overeenkomst hebt bij je huidige provider. Geef in dat geval aan dat je de diensten wil opzeggen vanaf het eerst mogelijke moment, nadat de domeinnaam is verhuisd. Vermeld ook expliciet dat alle diensten actief moeten blijven totdat de domeinnaam is verhuisd. Dit om te voorkomen dat je website en e-mail offline gaan, voordat de verhuizing is afgerond.
Let er ook op dat je geen opzegging van de domeinnaam indient, in plaats van een aankondiging voor een wegverhuizing. De provider zal in het eerste geval de domeinnaam namelijk opheffen en dat kan betekenen dat je de domeinnaam kwijt raakt.
De huidige provider verstrekt je bij de verhuizing een verhuiscode die je nodig hebt om later in het traject toestemming te geven voor de verhuizing. De verhuiscode wordt in jargon ook wel token of authorization code genoemd.
Als er een website of e-mail aan de domeinnaam is gekoppeld, is het belangrijk dat je de benodigde diensten daarvoor eerst activeert bij je nieuwe provider.
Om een probleemloze verhuizing te hebben, moet je voordat de domeinnaam definitief verhuisd wordt, ervoor zorgen dat er een kopie van je website bij de nieuwe provider klaar staat. Ook de e-mailadressen moet je daar alvast instellen.
Als dit gedaan is, kan je de verhuizing daadwerkelijk aanvragen bij je nieuwe provider. Zodra de domeinnaam dan wordt verhuisd, staan de website en e-mailadressen al klaar, zodat deze gewoon blijven werken.
Als de voorbereidingen getroffen zijn bij je nieuwe provider, kan je hun de opdracht tot verhuizing geven. Hierbij geef je de verhuis code die je van je huidige provider hebt gekregen door aan je nieuwe provider.
Als je akkoord hebt gegeven voor de verhuizing, dan is het een kwestie van afwachten. Bij de meeste extensies duurt het proces enkele werkdagen tot een week.
Als bovenstaande stappen zijn gevolgd is je domeinnaam zonder problemen verhuisd. Door een verhuizing goed aan te pakken, voorkom je een onbereikbare website of het niet kunnen ontvangen van e-mail.
Wat is webhosting? Kort gezegd, hosting is het huren van een stukje opslagruimte op het internet dat wordt gebruikt voor…
Als je een VPS wil, moet je allereerst bepalen welk besturingssysteem je erop wil draaien. In de praktijk is de…
Met een standaard installatie van Windows Server 2016 op je VPS heb je een goed draaiend systeem, waar je meteen…
Microsoft levert allerlei software om het werk lichter te maken. Voor meer specifieke zaken zijn er daarnaast tal van handige…
Wanneer een apparaat trager wordt, denken we vaak aan het kopen van een nieuw apparaat. Soms hoef je alleen maar…
De diefstal van persoonlijke informatie kan kostbaar en stressvol zijn. In dit blog vertellen we hoe je de persoonlijke en…